Otkrijte zapadni Balkan 2019 (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenia) – polazak iz Zagreba


Itinerary

1. DAN • Srijeda ZAGREB; V

Transfer na dan početka ture od zračne luke Zagreb, ili nekog hotela u Zagrebu do hotela ture, ostatak dana slobodno vrijeme. Večera i noćenje u Zagrebu/na zagrebačkom području/.

2. DAN • Četvrtak ZAGREB – BLED D, V

Ujutro razgledavanje Zagreba, glavnog grada Hrvatske, tijekom kojeg ćete vidjeti utvrđeni Gornji Grad, povijesni center grada, crkvu sv.Marka sa šarenim krovom, katedralu, Hrvatsko narodno kazalište i Sveučilište. Kroz isklesane fasade zgrada i baroknih crkvi, vide se mnoge zelene površine i terase kafića gdje se lokalci okupljaju. U rano poslijepodne polazak prema Bledu, malom gradu u Julijskim Alpama koji izgleda kao mjesto iz bajke: neizmjerna prirodna ljepota s planinama i šumom koja okružuje smaragdno glacijalno jezero, otok nasred jezera s crkvom i zvonikom sa zvonom za želje, dvorac na vrhu litice s pitoresknim pogledima, i poznata slastica, bledska kremšnita. Bled, sa svojom okolicom, se svrstava među najljepše alpske rezorte i poznat je također po blagoj klimi i termalnoj jezerskoj vodi. Večera i noćenje u Bledu/na bledskom području/.

3. DAN • Petak BLED – LJUBLJANA – PLITVICE; D, V

Ujutro polazak prema Ljubljani, glavom gradu Slovenije, gdje ćete imati obilazak s vodičem najzačajnijih znamenitosti starog grada: pitoresku Centralnu tržnicu na otvorenom i tri mosta, baroknu gradsku vijećnicu i Robbovu fontanu. Nakon Ljubljane nastavljamo naše putovanje prema Plitvičkim jezerima, poznatoj UNESCO zaštićenoj svjetskoj baštini, prirodnoj ljepoti 16 kristalno plavih jezera koja se prelijevaju u 92 spektakularna slapa. Šetnja drvenim stazama s prekrasnim pogledima na vodu gdje svaki puteljak vodi do krajolika od kojih zastaje dah i ponovo do nekog slapa. Okružena gustom šumom, Plitvička jezera su prirodni fenomen rijetke i jedinstvne ljepote. Večera i noćenje na plitvičkom području.

4. DAN • Subota PLITVICE – ZADAR – SPLIT; D, V

Ujutro polazak prema Zadaru, nakon dolaska šetnja s vodičem kroz Rimski forum iz 2. stoljeća prije Krista, prolazeći pokraj predromaničke crkve sv. Donata iz 9.stoljeća te crkve sv. Anastazije. Polazak prema Splitu. Poslijepodne naš vodič će vam otkriti tajne UNESCO-m zaštićene Dioklecijanove palače i njenih podruma. Ovaj rimski car nije štedio na izgradnji raskošne rezidencije, dopremajući mramor najveće kvalitete, sfinge i stupove. Originalna palača je izmjenjena od strane novih stanovnika tijekom Srednjeg vijeka, ali čineći je još ljepšom i onim što je danas: živo srce grada. Njegove uske uličice skrivaju prolaze i dvorišta, neka napuštena i jeziva, druga živa glazbom iz barova i kafića, ili svakodnevnim životom njenih stanovnika. Večera i noćenje u Splitu/na splitskom području/.

5. DAN • Nedjelja SPLIT – DUBROVNIK; D, V

Nakon doručka, polazak prema Dubrovniku. Bez obzira da li posjećujete Dubrovnik prvi put ili stoti, imate osjećaj strahopoštovanja kad ugledate ljepotu ovog starog grada. Uronite u simfoniju gradskih mramornih ulica, baroknih građevina i beskrajnog svjetlucavog Jadrana. Nakon dolaska, obilazak ovog UNESCO-m zaštičenog bisera Jadrana i njegove katedrale. Večera i noćenje u Dubrovniku/ na dubrovačkom području/.

6. DAN • Ponedjeljak DUBROVNIK; D, V

Slobodan dan. Izborni izlet na otok Korčulu. Korčula ima nedvojbeno povlaštenu poziciju među hrvatskim otocima. Tu nalazimo mnoge legende, priče i spomenike nego bilo gdje drugdje. Korčulani su bili poznati klesari, graditelji brodova i pomorci koji su ostavili tragove diljem svijeta, ali su sačuvali svoja najbolja djela za vlastiti grad. Uživajte u uskim ulicama, prelijepim crkvama i veličanstvenim palačama u jednom od najbolje sačuvanih srednjevjekovnih gradova na Mediteranu. Nakon razgledavanja slobodno vrijeme za ručak ili čak kupanje. Na povratku posjetit ćemo jedan od najpoznatijih vinskih podruma na poluotoku Pelješacu radi degustacije izvrsnih lokalnih vina. Večera i noćenje u Dubrovniku/ na dubrovačkom području/.

7. DAN • Utorak ODLAZAK; D

Transfer do Zračne luke Dubrovnik ili nekog hotela u Dubrovniku.

Highlights

NAJVAŽNIJE O TURI

Unesco baština:

 • Povijesni grad Trogir
 • Povijesni kompleks Splita s Dioklecijanovom palačom (1979)
 • Stari grad Dubrovnik (1979)
 • Nacionalni park Plitvička jezera (1979)

Glavni gradovi:

 • Zagreb (Hrvatska)
 • Ljubljana (Slovenija)

Prirodne ljepote:

 • Bledsko jezero

Dates & Prices

OTKRIJTE ZAPADNI BALKAN 2018. (Hrvatska, Bosna & Hercegovina i Slovenija) – polazak iz Zagreba

DATUM POLASKA IZ ZAGREBA CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI NA OSNOVI POLUPANSIONA DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
SVIBANJ 16, 23, 30
LIPANJ 06, 13, 20, 27
RUJAN 19
1.065€ 270€
SRPANJ 4
KOLOVOZ 29
RUJAN 12
1.120€ 310€
RUJAN 26
LISTOPAD 03
988€ 240€
LISTOPAD 10 936€ 220€
Predboravak u Zagrebu, Doplata, BB osnova* 49€ 30€

Treća osoba u dvokrevetnoj sobi za pomoćni ležaj ima 15% popusta.

UKLJUČENO

 • ELITE TRAVEL klimatizirano vozilo s vozačem na raspolaganju grupi po itineraru.
 • Iskusni voditelj ture na putovanju po itineraru.
 • Hotelski smještaj na osnovi polupansiona (doručak & večera) po itineraru.

TURE RAZGLEDAVANJA

Zagreb, Zadar, Ljubljana, Plitvička jezera, Split, Dubrovnik

IZLETI PO IZBORU

Korčula ponedjeljkom – dodatak 54,00 eura po osobi – rezervacija na licu mjesta

DRUGE USLUGE

Ulaznice za Plitvička jezera, Split

NIJE UKLJUČENO

Napojnice, piće, telefonski troškovi i ostali troškovi

VAŽNE INFORMACIJE

Tura može biti dvojezična.

Popis hotela:

 • Astoria 4* ili sličan – Zagreb
 • Kompas 4* ili sličan – Bled
 • Jezero 3* ili sličan – Plitvičko područje
 • Atrium 5* – Split
 • Valamar 4* ili sličan – Dubrovnik

Tura nije pogodna za osobe s ograničenom pokretljivošću.

OTKAZIVANJE

60 – 30 dana prije polaska 10% cijene ture
29 – 9 dana prije polaska 25% cijene ture
8 – 1 dana prije polaska 50% cijene ture
0 i nedolazak 100% cijene ture

EBD 10 % do 28.02.2018 uplata 15.03.2018 TURE AUTOBUSOM


  Please check your feed, the data was entered incorrectly.