Obala južnog Jadrana 2019 – iz Dubrovnika


Itinerary

1. DAN • Nedjelja DUBROVAČKO PODRUČJE; V

Transfer od Zračne luke Dubrovnik, dubrovačke luke ili nekog drugog hotela u Dubrovniku do hotela ture. Večera i noćenje u Dubrovniku/ dubrovačkoj regiji/.

2. DAN • Ponedjeljak DUBROVAČKO PODRUČJE; Istražite Dubrovnik žičarom; D, V

Ujutro transfer do Pila odakle kreće izlet Istražite Dubrovnik žičarom. Polazimo s Pila pješice prema novootvorenoj stanici žičare sještene u blizini starog grada Dubrovnika. Nakon dolaska do stanice žičare nastavit ćete žičarom do panoramskog pogleda na Dubrovnik s obližnjeg brda Srđa. Odatle će vam se pružit pogled iz ptičje perspektive na veličinu cijelog grada i posebno dubrovačke krovove koji nikad nećete zaboraviti. Nakon povratne vožnje žičarom do stanice vaš vodič će vas pješice odvesti do starog grada Dubrovnika na pješačku turu. Pješačkom turom će vam se otvoriti vrata jednog od najvećih i najluksuznijih muzejskih gradova na otvorenom. Dočekat će vas poznati hrvatski turistički centar, okružen monumentalnim kamenim zidinama, koje su sačuvale i unaprijedili dubrovački duh renesanse. Bit ćete zadivljeni labirintom kratkih, uskih kamenih ulica, tržnicom, palačama, kulama, samostanima i kućama, a sve je to staro više od 300 godina! Stari majstori su znali kako sagraditi čudesno skladan kameni grad. Ova harmonija, jednostavnost i osjećaj ljepote kroz stoljeća postaju temeljna filozofija života za Dubrovčane. Rano poslijepodne povratak u hotel. Večera i noćenje na dubrovačkom području.

3. DAN • Utorak DUBROVAČKO PODRUČJE; Drevna Crna Gora; D, V

Lijepe plaže, čisto more i prekrasne planine koje uranjaju u more pozdravit će vas nakon dolaska u Kotorski zaljev. Okruženi planinama, unutrašnji djelovi zaljeva, Risanski i Kotorski zaljev, su najstarija naseljena područja s dokazima civilizacije iz ilirskog, rimskog i ranokršćanskog razdoblja. U našoj potrazi za tragovima i uspomenama prošlih vremena, posjetit ćemo barokni obalni grad Perast. Kratka vožnja brodom od grada odvest će nas do jednog od dva otočića u zaljevu kako bi posjetili crkvu Gospa od Škrpjela u kojoj se nalazi jedna od najljepših zbirki zidnih slika u ovom dijelu Europe. U UNESCO zaštićenom gradu Kotoru uživajte u obilasku s vodičem jednog od najbolje očuvanih omeđenih srednjovjekovnih gradova na Jadranu. I naposljetku, iskoristite priliku da napravite vlastite uspomene tijekom slobodnog vremena u Kotoru! Nakon povratka večera i noćenje na dubrovačkom području.

4. DAN • Srijeda DUBROVNIK – MAKARSKA RIVIERA; D, V

Ujutro polazak prema Mostaru. To je grad poezije, grad kamena i sleepy, uskih winding ulica. To je grad u kojem putnik sa sjevera osjeća prvi dašak mediteranskog zraka prožetog mirisima agruma i mora a putnik s juga dolazi do prvog uvida kontinentalne unutrašnjosti. Grad je poseban po svojim zgradama i spomenicima skladno okupljenih stoljećima zahvaljujući povoljnom zemljopisnom položaju i zdravoj ekonomskoj klimi. Doživite znamenitosti kao što su stari bazar, turska kuća i jedna od mnogih starih džamija. Nakon obilaska grada s vodičem uživajte u slobodnom vremenu za šetnju i pregledavanje mnogih starih zanatskih radnja ili možda ručku u jednom od pitoresknih lokalnih restorana. Večera i noćenje na Makarskoj Rivieri.

5. DAN • Četvrtak MAKARSKA RIVIERA; Split i Trogir; D, V

Split je smješten na poluotoku i okružen povijesnim gradovima i naseljima. Prošetat ćemo se Dioklecijanovom palačom iz 4.stoljeća da posjetimo njegove antičke podrume, peristil, rimske hramove (danas kršćanske), katedralu i krstionicu, a zatim i poznata Zlatna vrata. Nakon razgledavanja Splita i slobodnog vremena za individualno istraživanje krećemo autobusom prema Trogiru, malom gradu pod kulturnom zaštitom UNESCO-a. Trogir je nastao iz antičkog Traguriona, i pun je građevina i spomenika koji svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti. Tu se nalazi katedrala s poznatim portalom lokalnog majstora Radovana, gradska loža iz 15. stoljeća, palača Ćipiko, gradska vijećnica, Benediktinski samostan iz 1064. godine, gdje se čuva grčki reljef koji predstavlja Kairosa ( Boga sretnog trenutka ). Večera i noćenje na Makarskoj Rivieri.

6. DAN • Petak MAKARSKA RIVIERA; D, V

Danas je vaš dan za odmor. Izborni izleti za Nacionalni park Krka i Šibenik dostupni su na licu mjesta. Večera i noćenje na Makarskoj Rivieri.

7. DAN • Subota MAKARSKA RIVIERA – DUBROVNIK; D, V

Ujutro napuštamo Makarsku Rivieru prema Pločama gdje ćemo uzeti trajekt za Trpanj na poluotoku Pelješacu. Nakon izlaska s trajekta nastavljamo prema Orebiću gdje ćemo kratkom brodskom vožnjom doći do grada Korčule, nakon čega slijedi orijentacijski obilazak grada Korčule. Doživite uske ulice, prekrasne crkve i veličanstvene palače u jednom od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova Mediterana. Nakon slobodnog vremena povratak brodom na Orebić i slikovita vožnja kroz poluotok Pelješac s kratkim zaustavljanjem u malom gradu Stonu, prije kasnog poslijepodneva dolazak u hotel za večeru. Noćenje na dubrovačkom području.

8. DAN • Nedjelja DUBROVNIK ODLAZAK; D

Transfer do Zračne luke Dubrovnik, dubrovačke luke ili hotela u Dubrovniku.

Highlights

NAJVAŽNIJE O TURI

Unesco baština:

 • Povijesni kompleks Splita s Dioklecijanovom palačom (1979)
 • Povijesni grad Trogir
 • Stari grad Dubrovnik (1979)
 • Prirodna i kulturno-povijesna regija Kotora (1979)
 • Područje Starog mosta starog grada Mostara (2005)

Gradovi:

 • Korčula
 • Perast (Crna Gora)

Dates & Prices

OBALA JUŽNOG JADRANA 2019 – polazak iz Dubrovnika

DATUM POLASKA IZ ZAGREBA CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI NA OSNOVI POLUPANSIONA DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
SVIBANJ 06
RUJAN 30
663€ 225€
SVIBANJ 13, 20, 27
LIPANJ 3
RUJAN 23
786€ 245€
LIPANJ 10, 17, 24
RUJAN 16
890€ 280€

UKLJUČENO

 • Transferi dolaska i odlaska i transferi autobusom po itineraru.
 • Hotelski smještaj na osnovi polupansiona po itineraru (3/4* hoteli).

TURE RAZGLEDAVANJA

Istražite Dubrovnik žičarom s transferom, Drevna Crna Gora, Split i Trogir, razgledavanje Mostara i Korčule pješice

DRUGE USLUGE

Karta za žičaru, ulaznica i povratni transfer brodom za Gospu od škrpjela, Kotor gradska pristojba, ulaznice za katedralu sv. Duje u Splitu i katedralu sv. Lovre u Trogiru, ulaznice za tursku kuću i džamiju u Mostaru.

NIJE UKLJUČENO

Napojnice, piće, telefonski troškovi i ostali troškovi

DODATNE INFORMACIJE

Dostupni jezici: Engleski, Francuski, Njemački.
Tura nije pogodna za osobe s ograničenom pokretljivošću.

OTKAZIVANJE

60 – 30 dana prije polaska 10% cijene ture
29 – 9 dana prije polaska 25% cijene ture
8 – 1 dana prije polaska 50% cijene ture
0 i nedolazak 100% cijene ture

EBD 10 % do 28.02.2018 uplata 15.03.2018 TURE AUTOBUSOM  Please check your feed, the data was entered incorrectly.